Mengde

5 porsjoner

Ingrediensar

1 kg hodekål
2 stk grønne epler
1 ss salt
2 ss karve
4 dl vatn eller kraft
1 dl eplecidereddik
4 ts sukker
3 charlottlauk
pepper
ribbefeitt

Framgongsmåte

  1. Finsnitt kålen. Skrell og rasp eplet. Legg kål, epler, salt og karve lagvis i en kjele og hell på vann/kraft og eddik.
  2. Kok kålen til den er mør under lokk, omtrent 1 – 1,5 time.
  3. Smak til med salt og pepper, og ribbefett dersom du har det. Pass på undervegs at det er nok væske i kjelen, og tilsett eventuelt meir vatn om nødvendig. Juster óg sødmen og syrligheten så det passar din smak.

Dette tilbegøret kan du laga mange dagar i forvegen. Lagar du litt ekstra har du litt surkål til koldbordet, dette passar óg fint til pålegg som julesylte eller kald svinesteik.