
Thai pulled kylling
Mengde
4 porsjonar
Ingrediensar
900g beinlaus lårfilet av kylling
0,75 dl soyasaus
6 stk stjerneanis, kan sløyfes
20 pepperkorn
30 gram fersk revet ingefær
7 fedd kvitløk
1.5 rød chili
6 ss sukker
1,5 dl vatn
salt og kverna pepper
Framgongsmåte
- Legg lårfilet i ei ildfast form
- Kok opp resterende ingredienser inntil sukkeret har smelta
- Hell blandingen over kyllingen
- Sett i ovn på 175 grader i ein times tid
- Riv kyllingen fra kvarandre med to gaflar
- Sett inn i ovnen på 200 grader til det meste av veska er fordampa
- Ta på grillelement på slutten for å få litt sprø kylling om du ønsker det.
Server i tacolefser med ønsket tilbehør, eller i stemad buns med sylta kinakål.
Du kan bytte ut kyllingen med ca 2 kg tynnribbe uten bein og svor.
Inspirasjon
Rikke