
Bruk haustens lammekjøtt i indisk Lam Korma
Mengde
6 porsjonar
Ingrediensar
1 ss olivenolje
1 ss sesamfrø
1 ss valmuefrø
1,5 dl skåldede mandlar
3 store grønne chili, rensa
7 stk kvitløkfedd, grovhakka
5 cm bit av fersk ingefær, grovhakka
2 finhakka løk
8 stk grønne kardemommefrø
1 stk kanelstang
6 stk hel nellik
1,5 kg lammekjøtt, delt i terningar
7 dl lammekraft
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
1 dl matfløyte
3 dl crème fraîche
1 ss maissenna
5 ss tomat puré
salt
pepper
Framgongsmåte
- Varm 1 ss olivenolje i ein kjele, tilsett sesamfrø, valmuefrø, skåldede mandlar, chili, kvitløk, løk og ingefær. Fres til det er blitt mørt, køyr det til en «paste» i stavmiksaren.
- Varm opp olivenolje i ei gryte, tilsett kjøtt. Tilsett tomatpuré, kardemomme, kanel, nellik, spisskummen og malt koriander og fres dette godt sammen.
- Tilset krydderpastaen og lammekrafta, la alt småkoke sammen i ca. 1 time til all lammekrafta er absorbert.
- Tilset crème fraîche og kok opp.
- Bland 1 dl kremfløte med maisenna, tilset dette i kormaen og kok til det tjuknar, smak til med salt og pepper.
Inspirasjon
Basert på oppskrift frå kulinarisk akademi.